Valmistaudu katastrofiin tänään, jotta et panikoi sen tapahtuessa

Hätätilanteiden ja katastrofien sattuessa ainoa tapa todella pysyä rauhallisena ja ryhtyä oikeisiin toimiin oman ja kaikkien ympärilläsi olevien turvallisuuden varmistamiseksi on tehdä hyvä suunnitelma etukäteen. Valitettavasti useimmat ihmiset eivät suunnittele katastrofia kunnolla. Ehkä he eivät halua ajatella, että katastrofi koskaan tapahtuu, vaikka uhka on aina olemassa, tai ehkä he eivät yksinkertaisesti tiedä, mitä heidän on tarkalleen ottaen tehtävä ollakseen valmistautuneita.
Jos olet kiinnostunut tietämään, kuinka voit estää itseäsi joutumasta paniikkiin katastrofin aikana, jatka lukemista saadaksesi tärkeitä vinkkejä, jotka varmistavat, että tiedät tarkalleen, mitä tehdä valitettavan tapahtuman sattuessa.
Pidä hätäpakkaus valmiina
Hätäpakkaus aina käsillä on loistava tapa valmistautua kaikenlaisiin katastrofeihin. Haluat kertoa kaikille perheesi jäsenille, mitä pakkauksessa on ja missä se säilytetään, jotta kaikki pääsevät siihen helposti ja nopeasti käsiksi hetkessä. Varmista, että hätämateriaalit ovat pienessä, helppokäyttöisessä pussissa, jonka voit napata ja ottaa mukaan kotoa.
Pakkaus sisältää vettä, vähintään 3 päivän ruokaa ja kaikki lääkkeet, joita sinun tulee ottaa päivittäin terveydellesi. Varmista lisäksi, että sinulla on aina vähintään 2 viikon ruokaa kotona siltä varalta, että olet jumissa siellä ja kaikki lähellä olevat kaupat ovat suljettuina katastrofin aikana.
Muita tarvikkeita, jotka tulee sisällyttää pakkaukseen, ovat taskulamppu, rahat, saniteettitarvikkeet, monikäyttöinen työkalu, ensiaputarvikkeet, hätähuopa, kannettava akkuradio, matkapuhelin ja kaikkien henkilöiden tärkeät yhteystiedot. tai tarvitsemasi ammattilaiset.
Varmista, että perheesi tietää, mitä tehdä
On tärkeää, että keskustelet hätäsuunnitelmastasi kaikkien perheenjäsenten kanssa. Ajattele paikkoja, joissa työskentelet ja pelaat, ja päätä, mitä voidaan tehdä kaikkien turvallisuuden varmistamiseksi näillä alueilla. Varmista myös, että kaikki tietävät, mitä tehdä kotona hätätilanteessa. Jokaisella tulisi olla jokin tehtävä, kuten hätäpakkaus tai sähkölaitteiden sammuttaminen, ja kaikkien tulisi tietää, missä tavata.
Tee evakuointisuunnitelmat
Päätä minne menet, jos sinun on evakuoitava. Usein paikallisyhteisöön pystytetään katastrofiaputelttoja auttamaan sinua ohjaamaan ja pitämään sinut ajan tasalla ja turvassa, joten ole tietoinen niistäkin hyvissä ajoin. Valmistaudu etukäteen myös lemmikkiisi, joita on hoidettava ja evakuoitava yhdessä muun perheesi kanssa.
Kukaan ei halua ajatella katastrofin tapahtuvan, mutta mitä tahansa voi tapahtua, joten on parasta valmistautua. Koko perheesi pitäminen samalla sivulla varmistaa, että kaikki pysyvät turvassa.